groep Lisan

Mooiste vis van de zee.

Al weken zijn wij hard aan het werk. Het verhaal lezen en bespreken, tot we hem helemaal kennen. Knutselen, tekenen, verven. Maar ons eigen boekje is af. Met ons in de hoofdrol als visje.
Hieronder het resultaat. Papa's en mama's, laat jullie maar eens lekker voorlezen.

Onze tweede thema: Onze wereld

Wij leren in het tweede thema over onze wereld. Het plekje op de wereld waar wij in wonen. De school met omgeving, de verschillende plaatsen waarin wij wonen. We hebben het over wat er gebeurd in de herfst. Waar en hoe we wonen. We leren over vogels en bomen.
Tijdens onze opening hadden wij een speurtocht door de school. We moesten tien verschillende foto's zoeken, bij iedere foto lag een letter. De letters vormden; 'Onze wereld'.
Nu is het tijd om aan de hand van verschillende vakken en verschillende activiteiten te gaan leren over onze wereld. Volgens onze foto's op deze website. :)

Schoolreisje

Aan het begin van het schooljaar gaan wij op schoolreisje. Jouw nieuwe klas, nieuwe juf of meester op een gezellige en informele manier leren kennen.
In het heerlijke zonnetje hebben wij gespeeld in de buiten speeltuin 't Eendenmeer.
Wat een heerlijk weer en wat een gezellige dag. De foto's zeggen genoeg.

september 2019
De mooiste vis van de zee.

De mooiste vis van de zee, wat een leuk verhaal.  De juf heeft het al een paar keer voorgelezen in de klas. Wij lezen het zo vaak, tot we het uit ons hoofd kennen. Ondertussen knutselen we over vissen, zeesterren en octopussen. Zodat we aan het einde een boek vol knutsels hebben, met een mooi verhaal erbij. Mama's en papa's, let op... over een tijdje lezen wij jullie voor!

september 2019
Hoe leren wij, hoe ons thema verder ging....

Ons eerste thema heet: 'Hoe leer je?'
We hebben het gehad over goed voor onze hersenen zorgen. Waar voor hebben we ze nodig, wat vinden jouw hersenen fijn. Hoe leef je gezond, wat is gezond eten. Waarom is herhaling zo belangrijk.  We hebben het over heel veel dingen gehad.
Hier en daar hebben we wat foto's gemaakt.
Wat hebben we veel geleerd! Op naar het volgende thema.

Groente en fruit sorteren en proeven :)

Zelf een fruitschaal maken, lekker!

Ons talentenbord, waar zijn wij goed in?

Wij zijn zo trots als een pauw op onszelf.
Op onze deur is te lezen waar we trots op zijn.

Als afsluiting hebben we een gezonde fruitsmoothies gemaakt.
Mmmm, lekker!

augustus 2019
Ons eerste thema.

Ons eerste thema heet: 'Hoe leer je?'
We gaan kijken naar de werking van onze hersenen. Hoe houden we ze gezond, waarvoor hebben we ze nodig, hoe zien ze eruit.
We gaan bekijken wat wij al heel goed kunnen en wat we nog willen leren.
Als opening hebben we hersenen gegeten... gelukkig geen echte, maar gemaakt van cake.
Mmmmmm.

augustus 2019
Een nieuw schooljaar

Het nieuwe schooljaar  is begonnen. We starten dit jaar met een groep met negen kinderen;
Duen, Sophie, Luna, Relana, Jaysen, Alyssja, Jason, Loek en Syl. (En juf Lisan)
Tijdens lezen, rekenen en spellingen wisselen wij soms van groep, bij ons komen ook extra kinderen lezen, spellen en rekenen. Wat een gezellige boel. :)
We hopen op een leerzaam en gezellig schooljaar.