groep 1/2 Lisan

Oktober 2021 - Herfst is in ons land.
Net voordat de herfstvakantie begint, zijn wij op herfstwandeling gegaan. 
Niet naar het bos, maar in de achtertuin van juf Suzanne. Wat zijn daar veel paddenstoelen te vinden! We hebben goed gezocht naar herfstproducten. We hebben gekleurde bladeren, helikoptertjes (van de esdoorn), wilde en tamme kastanjes met hun bolsters en zelf appels meegenomen naar school. De paddenstoelen hebben we natuurlijk laten staan. Natuurlijk mochten we ook even lekker spelen in de tuin en hebben we bij juf Suzanne binnen in de keuken ons fruit (en een koekje) gegeten. 
Wat een top ochtend!

Lisan -> Herfstwandeling (oktober 2021)

Oktober 2021 - De nieuwe speeltoestellen zijn er!
We hebben er even op moeten wachten. We hebben een tijdje om de werkmannen en - vrouwen heen moeten spelen. Maar nu mogen we... De nieuwe speeltoestellen zijn op ons schoolplein! Wat zijn we hier blij mee! Zo blij, dat we dit even willen delen. Vinden jullie ze ook net zo mooi als wij ze vinden?!


September 2021 - Zo spelen wij
Wij zijn van start gegaan met het eerste thema van IPC Zo spelen wij.
Met als hooggeëerd bezoek..... Pippi Langkous!
Zij wil heel graag leren samen spelen, hier leren wij ook over op school. Daarnaast leren we op verschillende manieren vertellen wat wij leuk vinden en wat wij willen leren de komende periode. 
We ontdekken het spelen in de klas en welke materialen aanwezig zijn en vertellen over de regels en gewoontes van het spelen thuis.


Einde van het thema. Ons bord hangt vol met voorbeeldwerkjes. 


Oefenen met samenwerken. Wie bouwt SAMEN de hoogste toren? Jinthe en Jaylinn kunnen samen de hoogste toren bouwen. Knap hoor!


Flessenpost van Pippi. Ze vraagt hoe het met ons gaat en of we goed op haar spullen passen. We sturen natuurlijk een brief terug. Spelen met het zand is natuurlijk ook heel leuk. 


Pippi heeft voor ons koekdeeg verstopt, met behulp van een plattegrond hebben wij het gevonden. Dat wordt koekjes bakken! Smullen van de koekjes (en een kopje thee). Net als echt deftige dames en heren. Wij kunnen dit beter dan Pippi! ;)


Villa Kakelbont schilderen. Daarvoor heb je veel kleuren nodig! Wat een mooie huizen worden dat! 


De uitspraak van Pippi. Wij zeggen op school; van proberen kun je leren. 

 
Pippi op visite op school. 

September 2021 - Schoolreisje
Dit jaar zijn wij op schoolreisje geweest naar binnenspeeltuin Ballorig in Bergen. 
We hebben enorm genoten van de glijbaan, de ballenbak en het springkussen.
Met als heerlijke lunch een frietje en een ijsje.
Kijk jullie mee in ons fotoboek..!
 
September 2021 - Nationale SportWeek
Een week het belang van bewegen en gezond eten in de schijnwerpers zetten, dat is het doel van de NSW. 
Als start van deze week, kwam Ben Bizzie op bezoek. Hij heeft het eerste sportboekje uitgedeeld aan Nina. Zij heeft de tekenwedstrijd gewonnen en daarmee een bezoekje van Ben Bizzie voor onze school!
De rest van de week hebben we gewerkt aan de beweegkalender en hebben we het gehad over gezonde voeding (we hebben het natuurlijk ook geproefd). 
 

Bezoekje van Ben Bizzie.

De beweegkalender is nog leeg. 

Lekker spelen en bewegen in/bij de ConTrainer.

De foto's voor de beweegkalender maken. 

Onze nieuwe klassennaam.

Waterdag, alleen maar water drinken op school. 

Filmpje over gezond eten, fruit en groente sorteren en tellen. 

Medailles voor deze sportieve klas!

De beweegkalender wordt steeds voller. 
 
September 2021 - Start schooljaar
Yes, het nieuwe schooljaar is weer gestart.
Welkom in het nieuwe gebouw, welkom in de nieuwe klas.

We hebben met alle kinderen en papa's en mama's, die blijven kijken, het gebouw geopend. Het jongste kind en het oudste kind van de school mochten een lintje doorknippen. Dit waren Jaylinn (uit onze klas) en Hala (uit de groep van Hans en Annelies). Daarna mocht onze groep als eerste naar binnen, over de rode loper.
We hebben samen een rondje door de nieuwe school gelopen en sommige papa's en mama's zijn 's middags ook binnen wezen kijken. Wat een super mooi nieuw gebouw.
In onze klas komen binnenkort ook nog nieuwe meubels, spannend!

De eerste weken staan in het teken van elkaar leren kennen, we stellen onszelf op verschillende manieren voor. We verkennen de werkjes in de klas en proberen van alles uit. Maar natuurlijk genieten we ook extra van het lekkere weer en zijn we veel buiten. Op deze website proberen we van alles over onze klas te laten zien. Zoals thema-werkjes en leuke uitstapjes. Kijken jullie met ons mee?  starten op de eerste dag.


Hard werken in de klas.


 Naar de speeltuin.


Ijsje eten en spelen bij de dijk.


Afkoelen bij de fonteintjes. Buiten picknicken en spelen op het schoolplein.