groep 1/2 Lisan

Namens groep 1-2: Een hele fijne, zonnige en gezellige zomervakantie!

Lieve kinderen, ik ga jullie missen in de vakantie. Tot over zes weken!


Juli 2022 - Eindweek

Wat hebben we hard gewerkt dit jaar. We hebben veel geleerd, maar ook gezellig gespeeld.
In de eindweek sluiten we het schooljaar op een feestelijke, gezellige manier af.

Op maandag heeft de ouderraad ons verrast met een ijsje! Mmmmm!
Ook mochten we als afsluiting van ons thema naar een poppenkastvoorstelling. Wat een spannend verhaal over Jan Klaassen, Katrijn, de circusdirecteur, een boef en de politie. 
Op dinsdag hebben we onze jaarlijkse sportdag gehad. Alle hulpouders; heel erg bedankt!
We hebben de sportdag afgesloten met een zelfgemaakte gezonde lunch; wraps en fruitsalade.

Op woensdag hebben wij de ouders verrast met een voorstelling. We zongen twee liedjes passend bij ons thema, maakte muziek met ons lichaam en sloegen op de trommels. Spannend hoor, als iedereen kijkt!Op donderdag hebben we de schoolverlaters uitgezwaaid. Op vrijdag hebben we afscheid van elkaar genomen. Na een gezellige week met veel leuke activiteiten, opruimen, poetsen en een klein beetje werken zijn wij nu helemaal klaar voor de vakantie!  

Juli 2022 - Voorbereidingen op de eindvoorstelling
Onze jaarlijkse eindweek staat altijd in het teken van gezamenlijk afsluiten. Op de woensdagmiddag staat een gezamenlijke afsluiting van IPC gepland. Een (theater)voorstelling voor alle ouders en kinderen van onze school. Om inspiratie op te doen voor het optreden, hebben wij een drum- en dansworkshop gehad.
In de klas werken we hard aan ons optreden. We hebben kaartjes gemaakt voor de ouders die wij mogen ontvangen. Spannend.. 
De foto's van de voorbereiding verklappen nog niets over ons optreden. 


Kaartjes makenDrumworkshop


Dansworkshop

Mei 2022 - Opening van ons laatste IPC-thema
Vandaag is ons laatste IPC-thema van start gegaan; het poppentheater.
We gaan van alles leren over de poppenspeler, de poppenkast, het schimmenspel, de verteltafels en wayang-poppen. We gaan verhalen verzinnen, poppen maken en natuurlijk heel veel verhalen uitspelen.

We hebben bezoek gehad van Jopie de poppenspeler. Zij gaat op reis naar China en heeft ons gevraagd haar te helpen in de tijd dat zij op reis is. Ondertussen houden we contact met Jopie, zodat zij weet hoe we haar helpen en wat wij al geleerd hebben. 


De opening met Jopie de Poppenspeler.

Samen een voorstelling oefenen. 


Met de handpoppen spelen in de klas. 

Mei 2022 - tijd om te zaaien
We hebben de eerste week na de vakantie van alles geleerd rondom groeien en bloeien van planten en bloemen. Dit hebben wij natuurlijk ook zelf geprobeerd, door tuinkers te zaaien. Deze mochten we het einde van de week mee naar huis nemen. Daar kan hij verder groeien en kunnen we hem opeten.
Op school hebben we de tuinkers ook geproefd.  


Zaaien van de tuinkers. 


Tuinkers op de boterham proeven. 

April 2022 - Koningsontbijt
Hieper de piep.. Hoera! Onze koning is bijna jarig. Hij trakteerde de kinderen op school op een gezond ontbijt. Omdat het belangrijk is dat alle kinderen in Nederland elke dag een gezond ontbijt hebben. Wij hebben samen met groep 3/4 enorm genoten van dit ontbijt. 
April 2022 - De lentemarkt
Voor de afsluiting van ons IPC-thema hebben wij koekjes gebakken voor een bejaardentehuis in Gennep. We hebben extra veel koekjes gebakken, zodat we deze ook konden verkopen tijdens de lentemarkt.

Net voor de meivakantie hebben wij de lentemarkt op school gehouden.
Heel Piramide bakt.
In iedere klas was iets lekkers (home made) te koop. Daarnaast werden er kookboeken verkocht. Konden de kinderen zich laten schminken, paardrijden, op het springkussen en blikgooien. In de aula was een lotto, met veel mooie prijzen (gesponsord door ondernemingen in Gennep en door ouders van onze school).
Het was een gezellige en geslaagde avond.  

April 2022 - Afsluiting van ons IPC-thema
Weken lang hebben wij het gehad over helden. Mensen die elkaar helpen en weer vrolijk maken. Denk aan superhelden, maar ook aan de ambulancemedewerkers, de brandweer, de politie en de EHBO'ers. Wij kunnen zelf natuurlijk ook mensen helpen die pijn hebben. 
Bij iemand helpen, hoort ook iemand blij maken. Waar worden andere mensen blij van? Waarmee kunnen wij helpen? 
Wij hebben voor een bejaardentehuis (Het Rijssenbeekhuis) koekjes gebakken. Dit om de mensen daar blij te maken. Deze zijn we samen met groep 3/4 gaan brengen. We hebben allerlei liedjes gezongen. Wat hebben wij en de bewoners van het bejaardentehuis genoten! 


Op visite bij het bejaardentehuis, liedjes zingen, koekjes uitdelen en even spelen.


Koekjes bakken voor het bejaardenhuis en voor de lentemarkt.
Lesje over drijven en zinken (veiligheid in het water). 

April 2022 - Pasen op de Piramide
De lente is begonnen. Daar hoort natuurlijk ook het Paasfeest bij.
Wij hebben op school een echte traditie... 
De eiertikwedstrijd.
Onze klassenkampioen was... Tygo! 
Hij was heel trots en enorm blij met zijn cadeautje. 
Jammer genoeg is hij niet de kampioen van de school geworden, zijn eitje brak in de finale tussen alle klassenkampioenen. Tygo, wij zijn trots op jouw sportieve houding! 

Van alle gebroken eieren is een heerlijke eiersalade gemaakt.
In de taallessen hebben we het verschil bekeken tussen een rauw, een gekookt en een gebakken ei. Dit was reuze interessant. Ook hebben we allemaal een gekookt ei mogen versieren met stiften en stickers. Wat een feest.


Paaseieren zoeken.


De eiertikwinnaar van onze klas! Tygo, goed gedaan!


De eiertikwedstrijd.


Paaseieren versieren. 


Paashaas schilderen met een vork. Dat is weer eens wat anders. 

April 2022 - Ik kom je helpen. Focus 4; de politie
Wauw, hoe cool. Twee echte agenten kwamen bij ons in de klas. We mochten alles vragen en zij hebben ons alles van hun uniform laten zien. 
De rest van de week leren en werken wij over 'de politie'. 
Wat hoort er bij de politie, behalve boeven vangen?  


Maart 2022 - Ik kom je helpen. Focus 3; de brandweer
Na een weekje leren over de ambulance, hebben we het een weekje over de brandweer gehad. Wanneer komt de brandweer helpen? Welke uitrusting heeft de brandweer? Hoe ziet een brandweerwagen eruit?
Inclusief een echt bezoek aan de brandweerkazerne in Gennep. Waar we van alles te horen kregen van een brandweerman en we zelfs even in de brandweerauto mochten zitten.Maart 2022 - Ik kom je helpen. Focus 2; de ambulance

Superhelden zijn natuurlijk een reuze interessant onderwerp, maar bestaan niet echt. Wie komen je dan wel echt helpen als je een probleempje hebt? De ambulance! De ambulancebroeders zijn natuurlijke echte helden. Ze helpen je als je gewond bent. Wij hebben gekeken hoe een ambulance eruitziet. Wat doet een dokter en welke spullen gebruikt hij? Wat kun je zelf oplossen (EHBO) en wanneer bel je de ambulance?
Juf Wineke heeft ons een heuse EHBO-les gegeven. We hebben als een echte dokter onze knuffeldieren behandeld en geoefend met het leren kennen van onze lichaamsdelen. 


 

Maart 2022 - Ik kom je helpen.  Focus 1; Superhelden
Wij zijn gestart met een nieuw IPC-thema. Een thema over mensen die andere mensen helpen. Denk aan politie, ambulance-medewerkers of brandweerlieden. Maar wij kunnen zelf ook andere mensen helpen of om hulp vragen als we dit nodig hebben.

In de klas van juffrouw Marie-José stond een heel mooi doosje, vol met glitters. Het leek wel een schat. Maar na de pauze was het doosje opeens weg. In plaats van het doosje lag er een brief van een boef, die het doosje wilde stelen maar gestoord werd door de politie. Hij had het doosje verstopt en een schatkaart gemaakt. Wij hebben het doosje weer gezocht en daarna geknutseld met de glitters die erin zaten. 

In de eerste week hebben wij gewerkt rondom Superhelden. Helden zijn mensen, die andere mensen helpen. Over deze superhelden zijn verschillende verhalen en filmpjes. Het zijn fantasiehelden, maar desalniettemin een mooi onderwerp om het met de kinderen over te hebben. Wat zijn helden? Welke helden ken je al? Wat kunnen echte superhelden en kunnen wij dat ook? De kinderen zaten vol het verhalen en voorbeelden, want die superhelden kennen ze wel!
Volgende week gaan we de focus verleggen naar helden die echt bestaan. 


Opzoek naar de schat.

Maart 2022 - We oefenen onze eigen naam
Sommige kunnen al heel snel hun eigen naam schrijven, andere kinderen hebben meer oefening nodig.
De week na de carnavalsvakantie hadden wij een 'tussenweek'. Een week waarin nog geen IPC-thema centraal staat. We hebben in die week een kort thema, waarin verschillende werkjes passend bij dit mini-thema aangeboden worden. In deze tussenweek hebben wij het gehad over onszelf voorstellen, vragen stellen aan elkaar en SAMEN spelen of SAMEN een opdracht uitvoeren. 
We hebben op verschillende manieren geoefend met onze naam herkennen en schrijven. Door thuis te stimuleren dat kinderen zelf (of samen) hun naam schrijven op tekeningen of kaarten, gaan ze het nut inzien van oefenen. Voor sommige kinderen is die extra oefening heel belangrijk in hun proces om zelf hun naam te leren schrijven. Wij oefenen met samen werken, samen bouwen en vragen stellen aan elkaar.Mmmm... lettersoep. Kun jij de letters van jouw naam vinden?Wij knutselen onze naam.

Februari 2022 - Carnaval op school
Op dinsdag 22-02 werd bij ons op school  prins en prinses carnaval bekend gemaakt.
Prins Jesse en prinses Lotus.
Met alle kinderen van de Piramide hebben we gekeken naar de onthulling en dit afgesloten met een klein feestje.

Op vrijdag 25-02 was het groot feest.
Iedereen verkleed naar school! We hebben een modeshow gehouden samen met groep 3/4. Buiten hebben we gefeest met CV Bombakkes en CV de Coloradokevers. 
Met alle klassen in het Ganapja-gebouw hebben we bingo gespeeld. Er zat zelfs een winnaar in onze klas.
Maar meedoen (en de gezelligheid) was natuurlijk veel belangrijker dan winnen. Voor iedereen was er aan het einde een zakje chips. 


Februari 2022 - Afsluiting thema 'Van A naar B'
Wat een leuk en leerzaam thema hebben we de afgelopen weken gehad.
De laatste twee weken hebben we besteed aan de focussen vliegtuig en trein.
Als opening zijn we met de bus gegaan.
Als afsluiting hebben we een heus ritje met de trein gemaakt.
Vanaf Boxmeer naar Cuijk en terug. Op het station stond een conducteur. Wij mochten helpen met onze eigen kaartjes scannen. We hebben allemaal zelf in- en uitgecheckt. 
Op de heenreis konden we met zijn alle naast elkaar zitten en lekker uit het raam kijken.
Op de terugweg moesten sommige kinderen staan, wat wiebelt de trein dan!
Het was koud en nat buiten, we hebben met warme chocomelk en een koek opgewarmd in de klas. 
Wat een feest! Voor sommige kinderen was het de eerste keer in de trein.  

Lisan -> Ritje met de trein

februari 2022 - Bus, auto en fiets. We zijn al hard op weg met ons thema.

We werken in het thema steeds met een andere focus.
Onze eerste focus ging over de bus. Zoals jullie misschien al gelezen/gezien hebben, hebben we een ritje met de bus gemaakt. Wat een geweldige ervaring. We hebben over de bus geleerd/gezongen en geknutseld. Daarna kwam onze focus op auto's te liggen. We hebben naar de auto van juf Suzanne en juf Lisan gekeken. Zelfs onder de motorkap. Wat zitten er toch veel onderdelen aan. Ook over de auto hebben we van alles geleerd/gezongen en geknutseld. Nu hebben we het over de fiets. Met in de klas een lesje over fietsen en bandenplakken van 'fietsenmaker' (juf) Marieke en haar assistent. We hebben ondertussen in onze themahoek een hele fietsenwinkel gebouwd met onze eigen fietsen.
Wat een feestje als jouw eigen fiets op school is en je hier mee kan spelen. Juf Marieke als fietsenmaker


Onze eigen fietsenwinkel.


Fietsen op onze eigen fiets. 


verkeersborden-bingo


auto-onderdelen zoeken.

januari 2022 - Thema 'Van A naar B'
We zijn gestart met ons nieuwe IPC-thema. Het heet 'Van A naar B'. 
Tijdens dit thema leggen we de focus op verschillende voertuigen. De bus, auto, fiets, trein en vliegtuig staan centraal. Maar we kijken natuurlijk nog veel verder, denk aan motor, boot of tractor. We herhalen in de thema de regels in het verkeer en leren veel woorden rondom de voertuigen. 

Samen met groep 3/4 van Marie-José hebben wij een ritje met de bus gemaakt. Wat een geweldige opening van het nieuwe thema. Voor sommige kinderen was het de eerste keer in de bus, spannend! 
We zijn naar het busstation gelopen, zijn daar ingestapt. Na twee haltes zijn we bij de kerk weer uitgestapt. Wat een top ervaring! In de klas spelen en leren we nog twee weken verder met 'de bus'. Daarna gaan we kijken naar de auto. 

Lisan -> Opening IPC 'Van A naar B'

januari 2022 - Een nieuw jaar, met nieuwe meubels.
Voor iedereen nog de allerbeste wensen. Dat 2022 een leerzaam jaar mag worden, vol mooie schooldagen en gezellige momenten die ons bijblijven. 
De eerste week na de Kerstvakantie, zijn we meteen hard aan het werk gegaan.
We hebben deze week het thema 'verhuizen'. Niet omdat er iemand gaat verhuizen, maar omdat wij in de klas de spullen moeten inpakken. Er komen nieuwe meubels. 
Met de hele klas hebben we geholpen met poetsen en inpakken.
Met als beloning mooie nieuwe meubels in de klas. En een klein feestje om het te vieren.
Wat een goed begin van het nieuwe jaar. 

Samen poetsen en inpakken

De nieuwe meubels
Een (welverdiend) feestjeSpelen en werken aan de nieuwe tafels
Wij wensen iedereen hele gezellige feestdagen. Vol glitters en gezelligheid.
Alvast een heel mooi en leerzaam 2022. 
Tot volgend jaar!
Groep 1/2 Lisan

December 2021 - Afsluiting thema Wat trek je aan.

We hebben er lang aan gewerkt en er veel van geleerd. Maar het thema 'Wat trek je aan' is afgesloten met een gezamenlijke activiteit met de kinderen van juf Marie-José. 
Samen hebben we een wit shirt omgetoverd tot kerstshirt. We mochten ons eigen shirt versieren met textielstiften en glitters. Ze zijn heel mooi geworden!
December 2021 - Kerst in de klas
We zijn nog steeds met het thema Wat trek je aan bezig, maar nu gekoppeld aan Kerst. We kijken naar feestkleding van onszelf en de kleding van de kerstman. 
De klas is versierd en de huishoek is omgebouwd tot woonkamer voor een kerstdiner. We hebben allemaal extra feestkleding in de klas die we aankunnen. Vooral heel veel glitters, want dat valt erg in de smaak.
Op de planning stond ook het kijken naar feestkleding van andere culturen. Jammer genoeg was hier geen tijd meer voor, de scholen zijn een week eerder gesloten. 


Afsluiting op school, nog even samen genoeg van iets lekkers. Daarna op naar de Kerstvakantie. 


De kerstboom versieren. We hangen er echte kerstballen in en zelfgemaakte ballen. 


Een toverkerstster. Gemaakt van wc-rollen en opgeplakt zonder lijm. Snap jij hoe we dit gemaakt hebben? 
Vraag maar eens aan de kinderen, dit kan thuis ook! 

December 2021 - patronen zijn overal!
Een week lang zijn wij opzoek gegaan naar patronen. Patronen zitten vaak op kleding, maar ook in de klas, in de school en buiten zijn ze te vinden. Samen met Patronella en Truus Trol hebben we verschillende opdrachten gedaan rondom patronen. Patronen zoeken, namaken, zelf bedenken en zelf maken. Aan het einde van de week, kregen we een snoepketting van Patronella. Deze moest natuurlijk gemaakt worden in patroon, daarna mochten we hem lekker opsnoepen.  


Opzoek naar patronen.


Patronen maken kan overal mee; met figuren, met scheerschuim. :)


Snoepketting rijgen in patroon. 

November 2021 - Streetwise
We hebben een speciale dag gehad, een dag in het teken van 'veilig in het verkeer'.
Op deze dag kwamen de mensen van Streetwise (ANWB) naar school om, aan de hand van een speciaal lesje, ons meer te leren over verkeer en veiligheid. 
We hebben anderhalf uur keihard gewerkt, wat knap!  We hebben gekeken naar het verschil tussen de weg en de stoep. Want het is natuurlijk belangrijk dat je op de stoep loopt en weet hoe jij veilig kan oversteken.
We hebben gekeken naar verkeersborden, geluisterd naar geluiden in het verkeer. We hebben zelf auto/fiets/scooter/wandelaar mogen spelen op een nep-weg. We hebben gekeken naar het belang van een autostoeltje. Wat veel informatie! Deze hebben we verwerkt en verdiept tijdens een wandeling in het echte verkeer. 

Lisan -> Streetwise

November/December 2021 - Sinterklaas
Sinterklaas is weer in ons land. Wij volgen elke dag het Sinterklaasjournaal van de NPO, zodat we goed op de hoogte blijven wat er allemaal gebeurd bij Sinterklaas en in dat Pietenhuis. Wat is het soms spannend.
Gelukkig konden wij hier en daar helpen om probleempjes op te lossen. 
Daarnaast hebben we volop gewerkt over Sinterklaas;
knutselwerkjes, rekenwerkjes, nieuwe Sint-woorden, liedjes, ect.
We hebben zelfs een liedje geleerd, dat Sinterklaas nog nooit gehoord heeft. Een liedje over een stout piet.
Ik zag daar laatst een pietje staan.. oh-oh-oh.
Die had toch zo iets stouts gedaan.. oh-oh-oh.

Zingen jullie het ver?
We hebben 3 december dit liedje voor Sinterklaas gezongen, hij vond het geweldig!

Als speciale verrassing zijn wij op bezoek geweest bij het paard van Sinterklaas. Nouja.. een leen-Ozosnel, want de echte was verdwenen. Dankjewel manege Ebbers in Beek, dat wij op visite mochten komen. De kinderen hebben genoten!
Lisan -> Op bezoek bij het paard van Sinterklaas

Wij spelen Sint & Piet. In de klas worden ook natuurlijk verschillende werkjes rondom Sinterklaas gemaakt.
Lisan -> Spelen en werken in de klas.

Wij helpen af en toe mee om een probleempje van het Sinterklaasjournaal op te lossen. We sturen een verjaardagskaart naar Ozosnel en krijgen als bedankje wortels. Wij zetten een bedje neer voor babypiet en krijgen als bedankje chocolademunten. Wij zetten eten en drinken voor Ozosnel neer en krijgen als bedankje paardenvijgen en een verloren hoefijzer. 
Lisan -> Wij helpen het Sinterklaasjournaal

Samen met de groep van Marie-José en Wiro/ Niki hebben wij Pietengym. Eerst 's morgens oefenen met onze klas, daarna met alle kinderen. Als verrassing deelt meester Rik pietendiploma's uit. 
Lisan -> Pietengym

Op 3 december mogen wij naar de werkkamer van Sinterklaas en krijgen wij cadeautjes mee voor in onze klas. 
Lisan -> 3 december, Sinterklaas op school

November 2021 - Het Nationaal Schoolontbijt
Net als veel andere scholen in Nederland hebben wij 5 november samen in de klas ontbeten.
Een gezond ontbijt. Voorafgaand aan het ontbijt hebben wij gekeken/besproken wat gezond eten is.
Waarom is gezond eten zo belangrijk? 
We hebben besproken waarom ontbijten (eten en drinken in het algemeen) zo belangrijk is.
Het is de brandstof van jouw lichaam, maar wat betekent dat eigenlijk?
Vraag maar eens aan de kinderen of ze het nog weten. 
Oktober 2021 - Start thema 'Wat trek je aan'
Ons nieuwe IPC-thema is van start gegaan. Het heet; Wat trek je aan. 
Een thema waar we lange tijd aan gaan werken. 
De eerste focus gaat over de kledingwinkel. Met dank aan Shoeby Gennep, waar wij een kijkje mogen nemen.
Daarna zoomen we in op onze eigen lievelingskleding en houden we een modeshow voor de papa's en mama's. 
We kijken naar de kleding van Sint en Piet.
We gaan opzoek naar patronen in kleding.
Rond Kerstmis kijken we naar feestkleding. Eerst onze eigen feestkleding, maar ook die uit andere landen.
We sluiten af met de kleding van de Kerstman. 
Wat een drukke en leerzame tijd gaat dat worden!
Via de foto's kun je in de gaten houden wat we leren. :)


Welke kleding hoort bij welke pop?


Onze favoriete kleding showen tijdens een modeshow.


Onze huishoek is omgetoverd tot kledingwinkel.


Bepaalde beroepen hebben speciale werkkleding, net zoals een bakker. Wij verkleden ons ook als bakker en bakker nep-taartjes.


Het themabord wordt al aardig vol. 

Oktober 2021 - Herfst is in ons land.
Net voordat de herfstvakantie begint, zijn wij op herfstwandeling gegaan. 
Niet naar het bos, maar in de achtertuin van juf Suzanne. Wat zijn daar veel paddenstoelen te vinden! We hebben goed gezocht naar herfstproducten. We hebben gekleurde bladeren, helikoptertjes (van de esdoorn), wilde en tamme kastanjes met hun bolsters en zelf appels meegenomen naar school. De paddenstoelen hebben we natuurlijk laten staan. Natuurlijk mochten we ook even lekker spelen in de tuin en hebben we bij juf Suzanne binnen in de keuken ons fruit (en een koekje) gegeten. 
Wat een top ochtend!

Lisan -> Herfstwandeling (oktober 2021)

Oktober 2021 - De nieuwe speeltoestellen zijn er!
We hebben er even op moeten wachten. We hebben een tijdje om de werkmannen en - vrouwen heen moeten spelen. Maar nu mogen we... De nieuwe speeltoestellen zijn op ons schoolplein! Wat zijn we hier blij mee! Zo blij, dat we dit even willen delen. Vinden jullie ze ook net zo mooi als wij ze vinden?!


September 2021 - Zo spelen wij
Wij zijn van start gegaan met het eerste thema van IPC Zo spelen wij.
Met als hooggeëerd bezoek..... Pippi Langkous!
Zij wil heel graag leren samen spelen, hier leren wij ook over op school. Daarnaast leren we op verschillende manieren vertellen wat wij leuk vinden en wat wij willen leren de komende periode. 
We ontdekken het spelen in de klas en welke materialen aanwezig zijn en vertellen over de regels en gewoontes van het spelen thuis.


Einde van het thema. Ons bord hangt vol met voorbeeldwerkjes. 


Oefenen met samenwerken. Wie bouwt SAMEN de hoogste toren? Jinthe en Jaylinn kunnen samen de hoogste toren bouwen. Knap hoor!


Flessenpost van Pippi. Ze vraagt hoe het met ons gaat en of we goed op haar spullen passen. We sturen natuurlijk een brief terug. Spelen met het zand is natuurlijk ook heel leuk. 


Pippi heeft voor ons koekdeeg verstopt, met behulp van een plattegrond hebben wij het gevonden. Dat wordt koekjes bakken! Smullen van de koekjes (en een kopje thee). Net als echt deftige dames en heren. Wij kunnen dit beter dan Pippi! ;)


Villa Kakelbont schilderen. Daarvoor heb je veel kleuren nodig! Wat een mooie huizen worden dat! 


De uitspraak van Pippi. Wij zeggen op school; van proberen kun je leren. 

 
Pippi op visite op school. 

September 2021 - Schoolreisje
Dit jaar zijn wij op schoolreisje geweest naar binnenspeeltuin Ballorig in Bergen. 
We hebben enorm genoten van de glijbaan, de ballenbak en het springkussen.
Met als heerlijke lunch een frietje en een ijsje.
Kijk jullie mee in ons fotoboek..!
 
September 2021 - Nationale SportWeek
Een week het belang van bewegen en gezond eten in de schijnwerpers zetten, dat is het doel van de NSW. 
Als start van deze week, kwam Ben Bizzie op bezoek. Hij heeft het eerste sportboekje uitgedeeld aan Nina. Zij heeft de tekenwedstrijd gewonnen en daarmee een bezoekje van Ben Bizzie voor onze school!
De rest van de week hebben we gewerkt aan de beweegkalender en hebben we het gehad over gezonde voeding (we hebben het natuurlijk ook geproefd). 
 

Bezoekje van Ben Bizzie.

De beweegkalender is nog leeg. 

Lekker spelen en bewegen in/bij de ConTrainer.

De foto's voor de beweegkalender maken. 

Onze nieuwe klassennaam.

Waterdag, alleen maar water drinken op school. 

Filmpje over gezond eten, fruit en groente sorteren en tellen. 

Medailles voor deze sportieve klas!

De beweegkalender wordt steeds voller. 
 
September 2021 - Start schooljaar
Yes, het nieuwe schooljaar is weer gestart.
Welkom in het nieuwe gebouw, welkom in de nieuwe klas.

We hebben met alle kinderen en papa's en mama's, die blijven kijken, het gebouw geopend. Het jongste kind en het oudste kind van de school mochten een lintje doorknippen. Dit waren Jaylinn (uit onze klas) en Hala (uit de groep van Hans en Annelies). Daarna mocht onze groep als eerste naar binnen, over de rode loper.
We hebben samen een rondje door de nieuwe school gelopen en sommige papa's en mama's zijn 's middags ook binnen wezen kijken. Wat een super mooi nieuw gebouw.
In onze klas komen binnenkort ook nog nieuwe meubels, spannend!

De eerste weken staan in het teken van elkaar leren kennen, we stellen onszelf op verschillende manieren voor. We verkennen de werkjes in de klas en proberen van alles uit. Maar natuurlijk genieten we ook extra van het lekkere weer en zijn we veel buiten. Op deze website proberen we van alles over onze klas te laten zien. Zoals thema-werkjes en leuke uitstapjes. Kijken jullie met ons mee?  starten op de eerste dag.


Hard werken in de klas.


 Naar de speeltuin.


Ijsje eten en spelen bij de dijk.


Afkoelen bij de fonteintjes. Buiten picknicken en spelen op het schoolplein.